Veelgestelde vragen

Cursussen Verkeersregelaar

U hoeft de cursus tot verkeersregelaar niet opnieuw te volgen om uw verkeersregelaarspas te verlengen. Wel adviseren wij u om elke drie à vier jaar een Opfriscursus Verkeersregelaar te volgen, zodat uw kennis up-to-date blijft.

Bij de aanvraag van de verkeersregelaarspas mag uw VOG niet ouder zijn dan twee maanden.

U kunt uw VOG aanvragen op de website van Justis. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u dit formulier gebruiken voor het aanvragen van uw VOG.

Tijdens het regelen van het verkeer is het verplicht een verkeersregelaarsjas of verkeersregelaarshes te dragen. Daarnaast raden wij u aan een verkeersregelaarsfluit aan te schaffen. U kunt deze spullen online bestellen in onze webshop.

U kunt uw verkeersregelaarspas uiterlijk zes maanden na het behalen van het praktijkexamen aanvragen.

De opfriscursus is niet verplicht, maar we raden u wel aan deze te volgen. Dankzij de opfriscursus is uw kennis weer up-to-date en kunt u vol zelfvertrouwen aan de slag. Ook arbo-technisch wordt sterk aangeraden elke drie à vier jaar een opfriscursus te volgen. Kijk voor meer informatie op de pagina Opfriscursus Verkeersregelaar.

Uw verkeersregelaarspas is vijf jaar geldig. U kunt de pas verlengen vanaf een half jaar vóór tot een half jaar na het verlopen van de geldigheidsdatum. Dit kan digitaal via de aanvraagpagina van SVNL. Voor problemen tijdens het aanvragen van uw verkeersregelaarspas kunt u contact opnemen met SVNL. Dit kan via telefoonnummer 0900 – 8200 360 of via helpdesk@aanstellingspas.nl. De telefonische klantenservice van SVNL is bereikbaar van 09:00 tot 12:00 uur.

U heeft geen VOG nodig om de cursus tot verkeersregelaar te volgen. Wel is een VOG vereist wanneer u de verkeersregelaarspas aanvraagt. Houd hier dus rekening mee.

Cursussen BRL9101

Nascholingscursussen Code95

Ja, dit raden wij sterk aan! Hier zitten wel een aantal vereisten aan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Lelystad of Eindhoven. Eventueel kan er gekeken worden naar een baan in de buurt.

Om de huidige status van je code 95 uren in te zien, bezoek je de website van het CBR: www.MijnCBR.nl

  • Log in met je DigiD;
  • Klik rechts in het scherm op de knop ‘Download Resultaten’;
  • Er wordt nu een PDF bestand gedownload met uitslagen en gegevens;
  • Hierin kun je onder andere de code 95 verloopdatum, eerder behaalde uren en de uren van je huidige periode bekijken.

Natuurlijk! Er zijn inderdaad enkele vereisten waaraan voldaan moet worden. Voel je vrij om meer informatie te vragen over de beschikbare mogelijkheden.

Je hebt code 95 nodig wanneer je beroepsmatig rijdt met een:

  • Vrachtwagen C(E) of C1(E)
  • Bus D(E) of D1(E)

Om je vakbekwaamheid te behouden, is het noodzakelijk dat je een geldig C1/C/D-rijbewijs met vakbekwaamheid code 95 bezit. Dit vereist het volgen van nascholingsuren elke vijf jaar. Deze uren omvatten 28 uur aan theoriecursussen en ten minste 7 uur aan praktijkcursussen. Het is belangrijk op te merken dat dezelfde cursus maximaal twee keer mag worden gevolgd.

Veiligheidscursussen

De ADR-cursussen zijn opgebouwd uit modules. De kernmodule van de cursus is de ADR Basis, ook bekend als de ADR-stukgoed cursus. Deze basiscursus kan worden uitgebreid met aanvullende modules zoals ADR Tank, ADR Klasse 1 (Ontplofbare stoffen) en ADR Klasse 7 (Radioactieve stoffen). Er zijn aparte ADR-cursussen beschikbaar voor beginners en voor degenen die hun certificaat willen verlengen.

Indien je na het behalen of verlengen van het ADR Basis certificaat je certificaat wilt uitbreiden met een module Tank, Klasse 1 of Klasse 7, dien je er rekening mee te houden dat de aanvullende module gelijktijdig met de vervaldatum van het Basiscertificaat vervalt.

Een ADR-certificaat is een erkend bewijs dat geldig is in heel Europa. Dit certificaat bevestigt dat de chauffeur bekwaam is om gevaarlijke stoffen te vervoeren binnen Europa. Bovendien kunnen er aanvullende examens worden afgelegd voor het vervoer van specifieke goederen.

Hulpverleningscursussen

Een BHV’er kan eerste hulp verlenen bij incidenten die kunnen voorkomen op het werk dus in, op of rondom het bedrijf. Een EHBO’er daarentegen kan optreden bij alle mogelijke ongevallen die bijvoorbeeld thuis, op straat of bij evenementen kunnen gebeuren.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.