Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?

EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) en BHV (Bedrijfshulpverlening) zijn beide gericht op het verlenen van hulp bij noodsituaties, maar ze hebben verschillende doelstellingen en toepassingen.

EHBO 🤕

Doel: Het bieden van onmiddellijke hulp aan mensen die gewond zijn geraakt, totdat professionele medische hulp beschikbaar is.
Cursus: EHBO-cursussen richten zich op het herkennen van verschillende soorten verwondingen en aandoeningen, en op het toepassen van technieken zoals verbanden aanleggen, het behandelen van bloedingen en brandwonden.
Toepassing: EHBO-vaardigheden zijn breed toepasbaar en niet beperkt tot een specifieke omgeving, ze zijn nuttig in veel situaties.

BHV ⛑

Doel: Het waarborgen van de veiligheid binnen een bedrijf of organisatie door snel en adequaat op te treden bij noodsituaties, zoals brand.
Cursus: BHV-cursussen bevatten EHBO-elementen, maar omvatten ook specifieke trainingen gericht op brandbestrijding, evacuatieprocedures en communicatie met hulpdiensten.
Toepassing: BHV-vaardigheden zijn specifiek gericht op de werkomgeving en zijn bedoeld om de veiligheid te waarborgen. Elke werkgever is verplicht om voldoende BHV’ers in dienst te hebben.

Kort samengevat: EHBO is gericht op algemene eerste hulp bij ongelukken en BHV is voornamelijk gericht op bedrijfshulpverlening.

Deel dit bericht

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.