Specialist Verkeersmaatregelen BRL9101

De cursus Specialist Verkeersmaatregelen BRL9101 is bedoeld voor medewerkers die in opdracht van een BRL9101-gecertificeerd bedrijf werkzaamheden coördineren op het gebied van het ontwerpen, toepassen, in stand houden, verwijderen en controleren van verkeersmaatregelen en omleidingsroutes. Deze specialisten fungeren vaak als aanspreekpunt voor de BRL9101 Vakman.

Tijdens de cursus leer je hoe je tijdens wegwerkzaamheden een veilige omgeving creëert voor weggebruikers, wegwerkers, werknemers en verkeersvoorzieningen.

Kies je voor de in-company cursus? Dan wordt het lesprogramma precies afgestemd op de behoeften van jouw organisatie.

Duur

2 dagen

Datums en locatie

Bekijk de datums en locaties via het

Open inschrijving (excl. btw)

Opleidingskosten: € 425,00 p.p
Examenkosten: € 45,00 p.p

Inhoud van de cursus Specialist Verkeers­maatregelen BRL9101

De cursus Specialist Verkeersmaatregelen BRL9101 duurt twee dagen en bestaat uit een voorbereidende online module gevolgd door een tweetal lesdagen op locatie. Een gezonde lunch is inbegrepen.

Lesstof

Tijdens deze cursus leer je hoe je situaties veilig kunt inschatten en welk afzetfiguur je moet toepassen aan de hand van de Arbowet, de Wegen(Verkeers)Wet, de RAW, het RVV, het BABW en de CROW-publicaties. Ook word je geschoold in het beoordelen van de extra maatregelen en middelen die nodig zijn voor de beoogde werkzaamheden, inclusief kennis omtrent omleidingen, tijdelijke bewegwijzering, afstemming en hinderanalyses.

De volgende onderwerpen komen tijdens het tweedaagse programma aan bod:

 • CROW-richtlijnen 96a en 96b
 • Beleidsstukken en processen
 • BRL 9101
 • Verkeerswetgeving
 • ARBO en veilig werken langs de weg
 • RI&E / plan van aanpak
 • Verantwoordelijkheden
 • Verkeersmaatregelen (opbouw en materiaal)
 • Communicatie en interpretatie

Examen en certificaat

De Cursus BRL 9101 Specialist Verkeersmaatregelen wordt afgesloten met twee examens, afgenomen door Stichting Infrakwaliteit.

Het eerste examen bestaat uit 45 meerkeuzevragen over diverse onderwerpen, zoals het opbouwen van tijdelijke verkeersmaatregelen, veiligheidsvraagstukken en gebruikte materialen. Het tweede examen is gebaseerd op de kennis van de twee handboeken CROW 96a en 96b. Na succesvolle afronding van beide examens ontvang je een certificaat dat drie jaar geldig is.

Waarom kies je voor NIVOO Verkeer?

Ons lesmateriaal wordt volledig in-house ontwikkeld en gepubliceerd. Hierdoor zijn onze cursussen altijd actueel en van hoge kwaliteit.

Onze cursussen worden verzorgd door vakdocenten met ruime praktijkervaring en goede didactische vaardigheden. De docenten hebben passie voor hun vak en weten hoe ze hun vakkennis succesvol op de cursist moeten overdragen.

Wij stellen ons als doel om je volledig te ontzorgen. Daarom zijn de opleidingskosten altijd inclusief:

 • Kosten voor inschrijving en lesmateriaal
 • Inschrijving voor de examens
 • Verwerking van de examenuitslagen
 • Lunch, koffie en thee tijdens de lesdagen

Je kunt aan de cursus deelnemen via open inschrijving. Iedere individuele deelnemer mag zich hiervoor inschrijven. Wil je meerdere kandidaten tegelijk inschrijven voor de opleiding? Dan behoort een incompany-training tot de mogelijkheden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Inschrijfformulier cursus:

Specialist Verkeersmaatregelen BRL9101

Wij gaan met zorg om met uw persoonsgegevens. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons Privacyreglement. Lees hier de Algemene Voorwaarden.

Meer informatie aanvragen bij onze opleidingsadviseur

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.