Levensreddend handelen

Ben je dagelijks werkzaam in de openbare ruimte? Dan wil je adequaat kunnen handelen tijdens ongelukken en calamiteiten. De cursus Levensreddend handelen geeft je de kennis en het zelfvertrouwen om eerste hulp te verlenen aan slachtoffers.

Na afloop van de cursus herken je de symptomen van veel voorkomende acute aandoeningen en weet je welke handelingen nodig zijn om slachtoffers te stabiliseren totdat de hulpdiensten komen.

Datums en locatie

Bekijk de datums en locaties via het

Inhoud van de cursus Levensreddend handelen

De cursus Levensreddend handelen duurt 1 dag en bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Een gezonde lunch is inbegrepen.

Je krijgt les van een ervaren instructeur die geregistreerd is bij de Nederlandse Reanimatieraad. De instructeur is werkzaam binnen de acute zorg en heeft ruime didactische ervaring. Hierdoor weet de instructeur het verband te leggen tussen de lesstof en jouw werkomgeving als cursist.

Lesstof

Tijdens de cursus Levensreddend handelen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Vitale functies van het menselijk lichaam
  • Benadering van een slachtoffer
  • Reanimatie en gebruik van de AED
  • Veel voorkomende aandoeningen, zoals brandwonden, shock, verstikking, verslikking en (slagaderlijke) bloedingen
  • Praktijkcasussen met een lotusslachtoffer

Op verzoek kunnen ook andere onderwerpen worden behandeld, zoals onderkoeling, oververhitting, bevriezing, warmte- en koudeletsels, hersenbloeding, epileptisch insult, suikerziekte, flauwte en infectieziekten (protocol prikaccidenten).

Examen en certificaat

‍Na afloop van de cursus ontvang je een NIVOO-certificaat als bewijs van deelname.

Waarom kies je voor NIVOO Verkeer?

Ons lesmateriaal wordt volledig in-house ontwikkeld en gepubliceerd. Hierdoor zijn onze cursussen altijd actueel en van hoge kwaliteit.

Onze cursussen worden verzorgd door vakdocenten met ruime praktijkervaring en goede didactische vaardigheden. De docenten hebben passie voor hun vak en weten hoe ze hun vakkennis succesvol op de cursist moeten overdragen.

Wij stellen ons als doel om je volledig te ontzorgen. Daarom zijn de opleidingskosten altijd inclusief:

  • Kosten voor inschrijving en lesmateriaal
  • Inschrijving voor de examens
  • Verwerking van de examenuitslagen
  • Lunch, koffie en thee tijdens de lesdagen

Je kunt aan de cursus deelnemen via open inschrijving. Iedere individuele deelnemer mag zich hiervoor inschrijven. Wil je meerdere kandidaten tegelijk inschrijven voor de opleiding? Dan behoort een incompany-training tot de mogelijkheden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Inschrijfformulier cursus:

Levensreddend handelen

Wij gaan met zorg om met uw persoonsgegevens. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons Privacyreglement. Lees hier de Algemene Voorwaarden.

Meer informatie aanvragen bij onze opleidingsadviseur

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.