Digitale Tachograaf

De cursus Digitale Tachograaf  is ontwikkeld voor beroepschauffeurs die professionele kennis willen opdoen over de digitale tachograaf en de controles daaromheen. Dankzij deze cursus kun je tevens je vakbekwaamheid Code 95 behouden.

Tijdens de cursus krijg je diepgaand inzicht in de werking en bediening van de digitale tachograaf. Ook leer je over de bevoegdheden van controlerende instanties, je omgang daarmee en je eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de meevoerverplichting en het verlenen van medewerking aan controles.

Duur

1 dag

Code95 (U23)

Deze cursus kan meetellen voor nascholingsuren Code95

Inhoud van de cursus Digitale Tachograaf

De cursus Digitale Tachograaf duurt één dag en loopt van 08:00 tot 16:00 uur. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Een gezonde lunch is inbegrepen.

Lesstof

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Theorie met simulatie
  • Wetgeving digitale tachograaf
  • Arbeidstijdenregelgeving
  • Correcte bediening van de digitale tachograaf
  • Verplichtingen chauffeur en werkgever
  • Controles door bevoegde instanties

Examen en certificaat

Deze cursus is gecertificeerd door CCV (Code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs (1 x 7 uur).

Waarom kies je voor NIVOO Verkeer?

Ons lesmateriaal wordt volledig in-house ontwikkeld en gepubliceerd. Hierdoor zijn onze cursussen altijd actueel en van hoge kwaliteit.

Onze cursussen worden verzorgd door vakdocenten met ruime praktijkervaring en goede didactische vaardigheden. De docenten hebben passie voor hun vak en weten hoe ze hun vakkennis succesvol op de cursist moeten overdragen.

Wij stellen ons als doel om je volledig te ontzorgen. Daarom zijn de opleidingskosten altijd inclusief:

  • Kosten voor inschrijving en lesmateriaal
  • Inschrijving voor de examens
  • Verwerking van de examenuitslagen
  • Lunch, koffie en thee tijdens de lesdagen

Je kunt aan de cursus deelnemen via open inschrijving. Iedere individuele deelnemer mag zich hiervoor inschrijven. Wil je meerdere kandidaten tegelijk inschrijven voor de opleiding? Dan behoort een incompany-training tot de mogelijkheden. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Inschrijfformulier cursus:

Digitale Tachograaf

Wij gaan met zorg om met uw persoonsgegevens. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons Privacyreglement. Lees hier de Algemene Voorwaarden.

Meer informatie aanvragen bij onze opleidingsadviseur

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens.